Tisztújító Kerületi Küldöttgyűlés

Kedves Cserkésztestvérem, Kedves Csapatküldött!

A Magyar Cserkészszövetség Alapszabályának 35. §-a alapján a IX. Észak-Alföldi Cserkészkerület évi rendes Küldöttgyűlését összehívom. Kérem a csapatparancsnokokat, hogy jelen meghívót szíveskedjenek átadni csapatuk küldöttének!

A kerületi küldöttgyűlés időpontja: 2017. február 18., szombat, 14:00-16:00.

A kerületi küldöttgyűlés helyszíne: Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium (4600 Kisvárda, Flórián tér 5.)

Napirend:

–        Imádság, Cserkészinduló

–        Küldöttgyűlés megnyitása, levezető elnök megválasztása

–        Jegyzőkönyvvezető és hitelesítők megválasztása

–        Határozatképesség megállapítása

–        Napirend jóváhagyása

–        Kerületi elnökség beszámolója

–        Kerületi elnökség, országos küldöttek és pótküldöttek megválasztása

–        A kerület 2017. évi költségvetésének elfogadása

–          Javaslatok és indítványok

–          Imádság, Himnusz, a küldöttgyűlés bezárása

 

Határozatképtelenség esetén a megismételt küldöttgyűlést változatlan napirenddel és helyszínen, ugyanezen a napon 15:00 órára hívom össze.

Kérem a csapatok küldötteit, hogy a mandátumvizsgálás zavartalan lefolyása, és az időben történő kezdés érdekében a meghirdetett idő előtt szíveskedjenek megjelenni!

A Kerületi elnökség választásra jelöltlistát lehet állítani 2017. február 10. péntek éjfélig a jelölőbizottság tagjainál:

Kocsis Zsófia st. (43.) – kocsiszsf@yahoo.com

Szabó Balázs st. (955.) – balazs-szabo@freemail.hu

A jelölésnél a következőket kell követni:

 

FONTOS TUDNI!

A Küldöttgyűlés után tartjuk kerületi farsangunkat, amelyre csapataitok apraját-nagyját várjuk. A gyűlés ideje alatt a cserkészek számára vidám programot szervezünk, ezt követően pedig közösen nyitjuk meg a farsangi mulatságot.

 

Jó munkát!


Molnár Szabolcs csst.
kerületi elnök

Kapják:


Gyakran feltett kérdések

Miért küldöttgyűlés, és miért nem közgyűlés?

A 2013. január 12-től hatályos Alapszabály már nem közgyűlésről, hanem küldöttgyűlésről beszél, amely tehát nem a tagok összességének, hanem a tagok által megbízott küldötteknek a gyűlése. Ez jelentősen leegyszerűsíti a működést, csökkenti az adminisztrációt és több időt enged a valódi cserkészmunkára a tagságnak.

Kik vesznek részt a kerületi küldöttgyűlésen?

A kerületi küldöttgyűlésen elsősorban a csapatok küldöttei vesznek részt. A csapatparancsnok mellé indokolt esetben a csapat felnőtt tagjai megválasztanak egy/több 18. évét betöltött, szövetségi tagsággal rendelkező cserkészt, aki képviseli csapatát a küldöttgyűlésen. A küldött mindenképpen hozza magával a helyesen kitöltött, mellékelt „Megbízólevél” nevű nyomtatványt! Fontos, hogy minden megkezdett 35 fő után egy küldöttet és egy pótküldöttet válasszatok meg! (Tehát: 12-35 fő között egy; 36-70 fő között kettő; 71-105 fő között három küldöttet és pótküldöttet)

Fontos, hogy részt vegyünk a küldöttgyűlésen?

Igen. Ez az a fórum, ahol alakítani tudjuk cserkészmunkánkat, beszámoltathatjuk vezetőinket, számon kérhetjük hibáikat, új feladatokkal bízhatjuk meg őket, elmondhatjuk nekik problémáinkat. Sokan vannak, akik – bár nem vesznek részt a döntéshozatalban – bírálják a cserkészmunka irányát. Az lenne jó, ha közösen, őszintén, egymást meghallgatva, a jó tanácsokat megfogadva, és a döntéshozatalból felelős részt vállalva tudnánk dolgozni.

Van tétje a küldöttgyűlésnek?

Igen. Mivel a cserkészek közösségben végzik munkájukat, szükség van arra, hogy legyenek szabályok, amik segítik a közösség életét. Ezek a szabályok nem csak jogokat biztosítanak, hanem kötelességeket is előírnak. Ilyen kötelesség a különböző küldöttek és vezetők megválasztása vagy a költségvetés elfogadása is. Ezek hiányában működésképtelenné válik a cserkészek közössége, a Szövetség.

Ha további kérdés merül fel, a válaszokat az alfoldicserkesz@gmail.com címre írott levélre igyekszünk minél előbb megválaszolni, a +36 30 9198635-ös telefonszámon pedig azonnal tudunk reagálni.