Hírek‎ > ‎Szervezeti hírek‎ > ‎

500 ezer forintot nyertünk!

Molnár Szabolcs, 2010. szept. 20. 12:41   [ 2010. szept. 20. 13:23 frissítve ]
Örömmel tudatjuk, hogy a Lelkes Cserkész Alapítvány, a IX. Kerület támogatására létrehozott jogi formáció, "A Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Európai Év civil programjainak támogatása" című pályázaton 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert.
A Balog Zoltán vezette társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkárság által kiírt pályázaton 1.307 ezer forintot igényeltünk, de a keretösszeg szűkös voltára való tekintettel a megítélt összeg igen jónak mondható, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a nem egészen 40 milliós kasszából országosan kb. 40 pályázót támogattak.
Rendkívül nehéz, sokrétű pályázatírói munkát kellett végezni, de a befektetett munka meghozta gyümölcsét. Még nem tudni, hogy a megnyert összeget a költségvetés mely részére lehet majd felhasználni, de a pályázatkezelő információja szerint szeptember végéig megküldik a pályázati szerződést, amelynek aláírását megelőzően módosítani kell a költségvetést a nyert összeghez.
A megnyert összeg lehetővé teszi, hogy a IX. Cserkészkerületben működő csapatok, és azok közvetlen környezetében élők jobban megismerkedjenek a cserkészmozgalommal, mint a szegénység elleni küzdelemben életformaként, határozott kapaszkodóként résztvevő formációval.
Istennek legyen hála!

Molnár Szabolcs
kuratóriumi elnök
Comments