Hírek‎ > ‎Szervezeti hírek‎ > ‎

A IX. Cserkészkerület Elnökségének újévi köszöntése és felhívása

Molnár Szabolcs, 2010. jan. 2. 9:57   [ 2010. jan. 2. 10:05 frissítve ]

Kedves Cserkésztestvéreink, Tisztelt Fenntartó Testületek!

Örömmel tájékoztatjuk Cserkésztestvéreinket és a Fenntartó Testületeket, hogy 2010. január 1-től a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Hajdú-Bihar megyében és a Jász-Nagykun-Szolnok megye keleti részén lévő településeken működő cserkészcsapatok a IX. Cserkészkerület kötelékében dolgoznak tovább. Ez a változás a kerületegyesítés következménye, amelyet az Országos Intézőbizottság határozott el 2009. november 28-án. A végső határozatot másfél éves előkészület előzte meg, mely során a Felügyelő Bizottság mindkét kerület működési képességét megvizsgálta, és úgy látta, hogy a XI. Kerület működésképtelen. A többféle választási lehetőség közül – mindannyiunk örömére – a XI. kerületi vezetők az újraegyesülést választották. 

Az új helyzet új feladatokat és megnövekedett felelősséget jelent mindnyájunk számára. Ugyanakkor rendkívüli lehetőség, hogy a felelős vezetői feladatokat egytől egyig betölthessük, és az utánpótlás nevelésére is kellő energiát fordíthassunk. Szeretnénk kihasználni a megnövekedett vezetői potenciált. Arra törekszünk, hogy minden cserkész és vezető megtalálja csapatán túl a mozgalmi munkában is a neki legmegfelelőbb részt, amelyből mindannyian hasznot meríthetünk. 

Szeretettel kérünk mindenkit, akinek vállára a IX. Cserkészkerületben a felelősség súlya nehezedik, hogy kellőképpen álljon helyt ott, ahová őrállónak állították! Tudjuk, hogy a motiválatlanság, a pesszimitás, a kiábrándultság az egész magyar cserkészmozgalmat megbénította. Nem szabad azonban elfelednünk, hogy ránk bízatott a kelet-magyarországi cserkészet, amelynek történelmi öröksége is kötelez bennünket a jó munkára. 

Arra hívjuk fel a cserkészvezetők figyelmét, hogy törekedjenek a feladatok elvégzésére, az önálló munkára, a vezetői közösség alkalmainak látogatására, valamint a rendszeres kommunikációra! Mindez elengedhetetlen a jó munkához, az építkező cserkészet ideáljának megvalósításához, végeredményben pedig a fenntartható fejlődéshez. 

Reméljük, hogy a jövőbe tekintő, építkező munka nem torpan meg a múlt hibáinak útvesztőiben, hanem azokból tanulva, a helyes utat keresve igyekszik megteremteni a IX. Cserkészkerület testvéri közösségét. 

Hisszük és tudjuk, hogy fejlődésünk, puszta létünk a kegyelmes Isten kezében van. Lelkileg leborulva előtte megvalljuk bűneinket, és kérjük Szentlelke segítségét ahhoz, hogy ne azt tegyük, amit mi akarunk, hanem amire Ő indít bennünket! 

Ezeknek a gondolatoknak a jegyében cserkésztestvéri szeretettel kívánunk Istentől megáldott békés, boldog, cserkészetben gazdag új esztendőt és jó munkát! 

Debrecen, 2010. január 1.

Horog Máté st.

kerületi főtitkár

Molnár Szabolcs st.

kerületi elnök

Comments