Hírek‎ > ‎Szervezeti hírek‎ > ‎

Derecskei hírek

Péter Bedekovics, 2016. dec. 11. 17:40   [ 2016. dec. 11. 17:41 frissítve ]
2016 tavaszán újjászerveződött a derecskei 961. számú Sztárai Mihály Cserkészcsapat. A derecskei cserkészek a heti örsi foglalkozások mellett többek között már részt vettek kerékpár - és gyalogtúrán Derecske határában illetve a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából szervezett városi megemlékezésen is közreműködtek, továbbá a Magyar Cserkészszövetség IX. Észak-Alföldi Kerülete által szervezett Kerületi Kiscserkész Táborban is képviseltették magukat.
A csapat már a megalakuláskor célul tűzte ki maga elé, hogy a mindennapi feladatok mellett, felveszi a kapcsolatot az egykori derecskei cserkészekkel. Ennek köszönhetően nemrég találkozhattam Vitéz Magyary Bélával.
Béla bácsi 98 éves és örömmel idézte fel nekem az egykori derecskei cserkészkalandjait, továbbá megosztotta velem személyes élményeit az 1933-as gödöllői világdzsemboriról is. Mai napig emlékszik, hogy a törökök milyen csatakiáltással köszöntötték a magyarakot, és hogy az egyik legszimpatikusabb csapat a Japánoké volt. Hálával gondol Béla bácsi a nővérére, hogy segített neki abban, hogy tizenéves cserkészként Derecskéről elutazhasson a gödöllői világtalálkozóra.
Az esemény és maga a cserkészet egy életre szóló kedves emlékkel és örökélménnyel ajándékozta meg a derecskei fiút.
Vitéz Magyary Bélát az újjáalakult derecskei cserkészcsapat tiszteletbeli tagjává fogadtuk. Isten éltesse Béla bácsit!

Jó munkát!

Makleit Zsolt
961. számú Sztárai Mihály Cserkészcsapat
Comments