Hírek‎ > ‎Szervezeti hírek‎ > ‎

Kerületi eseménynaptár 2015/2016-ra

Péter Bedekovics, 2015. aug. 29. 13:47   [ 2015. aug. 31. 11:51 frissítve ]
Kedves Cserkésztestvérek!

Biztosan mindannyian nagyon készültök az előttünk álló cserkészévre! Arra biztatunk benneteket, hogy készítsetek konkrét terveket mindenképp a cserkészévre vonatkozóan, mert munkaterv alapján dolgozni az elején nehezebb, de hosszútávon sokkal előremutatóbb!

A kerület munkaterve 95%-ban készen van, az utolsó simításokat végezzük csak rajta. Hétfőn megkapjátok mindannyian.
Addig is, a munkaterv függelékeként elkészült a kerület éves eseménynaptára. Ebben feltüntettük a legfontosabb országos programokat is, amellett, hogy a kerület számára kulcsfontosságú események is benne vannak. Kérünk benneteket, ezeket tartsátok szem előtt!

A naptárból egyértelműen kiderül, hogy a 2016. nyarára tervezett Kerületi Nagytábort nem fogjuk megtartani. Ennek több oka is van.
Terveink szerint a legideálisabb új dátum 2018 nyara lesz, ami fél úton van a 2013-as ócsai és a tervezett 2023-as újabb Nemzeti Nagytábor között. Ha 10 évente szervez az MCSSZ nagytábort, s 5 évvel eltolva 10 évente tartunk mi is, úgy minden 5. évben lesz egy nagytábor, amelybe mehetünk. Ez a ritmus számunkra nagyon szimpatikus. 2018-ig pedig van még két évünk arra, hogy felkészüljünk egy nagyszerű kerületi tábor szervezésére. Kérjük ebben a csapatok együttműködését és támogatását.
Az ezzel kapcsolatos véleményeket a kerületi elnökség várja és szívesen fogadja.

Íme a naptár:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/17YoKBPQZDS5l9hoV7c3ypThD_k97eKSBTkm-E_Enms0/edit?usp=sharing

Ugyanez a kerület honlapján is elérhető:
https://sites.google.com/site/9keruletiportal/esemenynaptar

Látni fogjátok, a Grund ŐVVK mellett a kerületi alapképzés és a Felnőtt ŐVVK dátumai is szerepelnek. Ezek csak akkor érvényesek természetesen, ha az adott képzéseket el tudjuk indítani.
Reménységgel vagyunk afelől, hogy mindhárom képzés el tud indulni!

A naptárban szerepel egy két alkalomból álló népi kismesterségek különpróba. Egy éve tervezi a 43. Főnix cscs. ennek a megszervezését, most eljutottunk oda, hogy már időpontok is vannak.
Más csapatokkal is szó volt arról, hogy esetleg ők is szívesen szerveznének egy-egy különpróbát. Kérlek benneteket, amennyiben valóban így van, jelezzétek felém minél hamarabb!

Két kerületi program még kiadó:
A kerületi farsang, amit tavaly nagyon szuperül megszervezett a 285. Szent László cscs. Bízunk benne, hogy valaki idén is szívesen helyet ad ennek a programnak (és a hozzá kapcsolódó kerületi küldöttgyűlésnek).
A március 15. környéki '48-as számháború iránt van már érdeklődő csapat, de még nem döntöttek. Mindenkit biztatunk arra, hogy gondoljátok végig, lenne-e kedvetek megszervezni, hogy véletlenül se maradjon ki idén ez a program.

Ha bármilyen más kerületi programot szívesen szerveznétek, jelezzétek azt is, és utólag betesszük a naptárba!
Az itt meghirdetett programok jelentős része a kósza korosztálynak szól, szeretnénk őket megtartani a mozgalmunkban, mert a jövőnk nagyban függ tőlük. Biztatunk mindenkit a kószák ösztökélésére az ezeken való részvételre!

Idén is szeretnénk megtartani a kerületi kiscserkész tábort az ővvk mellett.
Itt ugyancsak láttok egy kerületi cserkész tanyázás nevű háromnapos programot. Nyáron nagyon jó tapasztalat volt az RMCSSZ segédőrsvezető táborát vendégül látni (amellett, hogy nagyon sok extra kihívást is jelentett számunkra). Szakmai szempontból (és ez a KNT felelős tervezésénél is kulcskérdés) hosszútávon szeretnénk a VK tábor mellett egy I. cserkészpróbára felkészítő, úgynevezett Bocskai tábort szervezni minden évben, cserkészeknek. Ez a tábor a cserkész korosztálynak nyújt majd nagyszerű élményt, s segíteni kívánja a csapatokat az első cserkészpróba anyagának átadásában, annak számonkérésében, illetve elsősorban a nomád táborozás megtanulásában, erősítésében. Emellett a VK tábor minta altáboraként is működne.
Még nem világos, hogy idén ezt a tábort meg tudjuk-e már valósítani, ezért került be csak három napos tanyázásként a naptárba, de felhívom a figyelmet, hogy amennyiben a különböző képzések szervezése után úgy látjuk, hogy a Bocskai tábor 2016-ban már megvalósítható lesz, akkor ez is bekerül majd az eseménynaptárba.
FONTOS! A Bocskai tábor nem váltja majd ki a csapattábort, tehát a csapattábor tervezést nem befolyásolja ennek a programnak a kérdése. Bocskai táborba csak az jöhet, aki a saját csapatának a táborában is részt vesz (amennyiben van csapattábor).

Ha az eseménynaptárhoz, vagy a hamarosan megjelenő kerületi munkatervhez bárkinek kérdése, kérése, megjegyzése van, elér az ismert elérhetőségeken, telefonon vagy emailben.

A kerületi elnökség nevében:

Jó munkát!

bepe
Bedekovics Péter cst. (43.)
kerületi vezetőtiszt
Comments