Hírek‎ > ‎Szervezeti hírek‎ > ‎

Központi kiscserkész őrsvezető-képzés

Molnár Szabolcs, 2011. febr. 15. 3:06   [ 2011. febr. 15. 3:14 frissítve ]
A KCSVK tekintetében új információval szolgálhatunk mindazok számára, akiket érint, illetve akik fontolóra veszi, hogy csapatukból résztvevőket küldjenek a képzésre.

A legutóbbi (február 12.) OIB-en zöld utat kapott az a kezdeményezés, melyet az OVT terjesztett elő, hogy öt évig kísérleti jelleggel szervezzék meg a KCSVK-t, amelynek végén a jelöltek ŐV képesítést szereznek.

Ez az OVT szakmai álláspontja szerint azért fontos, mert korábban a KCSVK-ra való jelentkezés ŐV képesítéshez volt kötve, így egyfajta ráképzésnek volt nevezhető. Most arra kaptak felhatalmazást az OIB-tól, hogy önálló vezetőképzéssé váljon, melynek során a résztvevők körében felmérik, mennyire válnak mobilissá az így szerzett tudásbázissal a különböző cserkészkorosztályok közötti vezetői feladatok ellátására.

Aggályként merült föl, hogy a KCSVK a kisiskolás korra nézve ad módszertani ismereteket, más korosztályra azonban nem. A VT erre elmondta, hogy minden évben szervezni fog a Szövetség olyan továbbképzéseket, amelyek során a résztvevők megszerezhetik a számukra addig ismeretlen korosztályi ismereteket, tehát valakiből, aki eredetileg KCSVK-t végzett, rovervezető is válhat.

A programról bővebben ITT lehet olvasni.

Molnár Szabolcs st.

Comments