Hírek‎ > ‎Szervezeti hírek‎ > ‎

Március 15-i ünneplés

Molnár Szabolcs, 2010. márc. 8. 2:02   [ 2010. márc. 8. 2:11 frissítve ]
Kedves Cserkésztestévreim!

Felhívom figyelmeteket a közelgő ünnepre, március 15-re, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének emléknapjára. Mi, cserkészek, akik hagyományainkról nem csak beszélünk, sőt nem csupán tanítjuk azokat, hanem tevékenyen részt veszünk azok ápolásában, hűen működünk közre csapatainkkal az önkormányzatok által szervezett megelmlékezéseken, ünnepségeken.

Kérlek Benneteket, hogy cserkészcsapataitokkal minden településen, ahol dolgoztok, jelezzétek részvételi szándékotokat az ünnepséget szervező önkormányzatnak, hogy koszorút helyeznétek el Ti is a hősök szobránál, emléktáblájánál. Ugyanakkor nyomatékosan felhívom figyelmeteket, hogy tartózkodjatok a pártpolitikai, vagy ilyen indítékkal szervezett rendezvényektől, amikor cserkészegyenruhában vagytok, vagy a Magyar Cserkészszövetséget képviselitek!

Mindazokat pedig, akik Debreceni cserkészcsapatban munkálkodnak, vagy Debrecenben tartózkodnak az ünnepen, hívjuk a központi ünnepségre, ahol a IX. Kerület hivatalosan is koszorút helyez el a Kossuth-szobornál.

Találkozó: Március 15-én 9.30-kor a CserkészPontban, egyenruhában.
Mindenki hozzon magával kokárdát! Fontos az alkalomhoz illő ruházat az egyenruha felett!

Jó munkát!

Molnár Szabolcs st.
kerületi elnök
Comments