Hírek‎ > ‎Szervezeti hírek‎ > ‎

Tisztújító Kerületi Küldöttgyűlés

Péter Bedekovics, 2017. jan. 11. 14:57

Debrecen, 2017. január 11.

Tárgy: Kerületi Küldöttgyűlés összehívása


Kedves Cserkésztestvérem, Kedves Csapatküldött!


A Magyar Cserkészszövetség Alapszabályának 35. §-a alapján a IX. Észak-Alföldi Cserkészkerület évi rendes Küldöttgyűlését összehívom. Kérem a csapatparancsnokokat, hogy jelen meghívót szíveskedjenek átadni csapatuk küldöttének!

A kerületi küldöttgyűlés időpontja: 2017. február 18., szombat, 14:00-16:00.

A kerületi küldöttgyűlés helyszíne: Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium (4600 Kisvárda, Flórián tér 5.)

Napirend:

-        Imádság, Cserkészinduló

-        Küldöttgyűlés megnyitása, levezető elnök megválasztása

-        Jegyzőkönyvvezető és hitelesítők megválasztása

-        Határozatképesség megállapítása

-        Napirend jóváhagyása

-        Kerületi elnökség beszámolója

-        Kerületi elnökség, országos küldöttek és pótküldöttek megválasztása

-        A kerület 2017. évi költségvetésének elfogadása

-          Javaslatok és indítványok

-          Imádság, Himnusz, a küldöttgyűlés bezárása

 

Határozatképtelenség esetén a megismételt küldöttgyűlést változatlan napirenddel és helyszínen, ugyanezen a napon 15:00 órára hívom össze.

Kérem a csapatok küldötteit, hogy a mandátumvizsgálás zavartalan lefolyása, és az időben történő kezdés érdekében a meghirdetett idő előtt szíveskedjenek megjelenni!


A Kerületi elnökség választásra jelöltlistát lehet állítani 2017. február 10. péntek éjfélig a jelölőbizottság tagjainál:

Kocsis Zsófia st. (43.) - kocsiszsf@yahoo.com

Szabó Balázs st. (955.) - balazs-szabo@freemail.hu

A jelölésnél a következőket kell követni:

  • Csak listás jelölés lehetséges, így három jelöltből álló listát lehet csak jelölni, pontosan megjelölve, kit melyik tisztségre jelölünk (kerületi elnök, kerületi ügyvezetőelnök, kerületi vezetőtiszt)
  • Jelölni mindhárom tisztségre csak olyan vezetőt lehet, aki 18 év feletti, a IX. kerületben igazolt csapat aktív, felnőtt tagja, segédtiszti vagy cserkésztiszti képesítéssel rendelkezik és a jelölést (a tisztség megnevezésével) írásban elfogadja
  • A jelöltek elfogadó-nyilatkozatát és cserkész-életrajzát a jelöléshez csatolni kell
  • A jelöltek választhatóságát a kerületi elnökség megvizsgálja, majd a beérkezések szerint folyamatosan, de legkésőbb február 11-ig nyilvánosságra hozza
  • Jelölni a kerületi küldöttgyűlés elején, a napirend tárgyalásakor is lehet, amennyiben a szavazattal rendelkező tagok legalább egyharmada igennel szavaz a jelöltlistára való felvételről

 

FONTOS TUDNI!

A Küldöttgyűlés után tartjuk kerületi farsangunkat, amelyre csapataitok apraját-nagyját várjuk. A gyűlés ideje alatt a cserkészek számára vidám programot szervezünk, ezt követően pedig közösen nyitjuk meg a farsangi mulatságot.


Jó munkát! 

 

Molnár Szabolcs csst.
kerületi elnökKapják:
  • Csapatküldöttek (csapatparancsnokon keresztül)
  • A IX. Cserkészkerület elnöksége (tanácskozási jog)
  • Az országos elnökség (tanácskozási jog)
  • A szomszédos kerületek (II., V. és VIII.) és az MCSSZF szomszédos tagszövetségeinek (KáMCSSZ és RMCSSZ) elnökségei (tanácskozási jog)

Gyakran feltett kérdések

Miért küldöttgyűlés, és miért nem közgyűlés?

A 2013. január 12-től hatályos Alapszabály már nem közgyűlésről, hanem küldöttgyűlésről beszél, amely tehát nem a tagok összességének, hanem a tagok által megbízott küldötteknek a gyűlése. Ez jelentősen leegyszerűsíti a működést, csökkenti az adminisztrációt és több időt enged a valódi cserkészmunkára a tagságnak.

Kik vesznek részt a kerületi küldöttgyűlésen?

A kerületi küldöttgyűlésen elsősorban a csapatok küldöttei vesznek részt. A csapatparancsnok mellé indokolt esetben a csapat felnőtt tagjai megválasztanak egy/több 18. évét betöltött, szövetségi tagsággal rendelkező cserkészt, aki képviseli csapatát a küldöttgyűlésen. A küldött mindenképpen hozza magával a helyesen kitöltött, mellékelt „Megbízólevél” nevű nyomtatványt! Fontos, hogy minden megkezdett 35 fő után egy küldöttet és egy pótküldöttet válasszatok meg! (Tehát: 12-35 fő között egy; 36-70 fő között kettő; 71-105 fő között három küldöttet és pótküldöttet)

Fontos, hogy részt vegyünk a küldöttgyűlésen?

Igen. Ez az a fórum, ahol alakítani tudjuk cserkészmunkánkat, beszámoltathatjuk vezetőinket, számon kérhetjük hibáikat, új feladatokkal bízhatjuk meg őket, elmondhatjuk nekik problémáinkat. Sokan vannak, akik – bár nem vesznek részt a döntéshozatalban – bírálják a cserkészmunka irányát. Az lenne jó, ha közösen, őszintén, egymást meghallgatva, a jó tanácsokat megfogadva, és a döntéshozatalból felelős részt vállalva tudnánk dolgozni.

Van tétje a küldöttgyűlésnek?

Igen. Mivel a cserkészek közösségben végzik munkájukat, szükség van arra, hogy legyenek szabályok, amik segítik a közösség életét. Ezek a szabályok nem csak jogokat biztosítanak, hanem kötelességeket is előírnak. Ilyen kötelesség a különböző küldöttek és vezetők megválasztása vagy a költségvetés elfogadása is. Ezek hiányában működésképtelenné válik a cserkészek közössége, a Szövetség.

Ha további kérdés merül fel, a válaszokat az alfoldicserkesz@gmail.com címre írott levélre igyekszünk minél előbb megválaszolni, a +36 30 9198635-ös telefonszámon pedig azonnal tudunk reagálni.

Comments