Köszöntés

Kedves Látogató!


Nagy szeretettel köszöntelek Kerületünk internetes oldalán! Nem tudom, mi vezérelt abban, hogy ellátogass hozzánk: magad is cserkészkedsz, gyermeked érdeklődik a mozgalom iránt, s most információkat gyűjtesz, támogatni szeretnél minket, vagy csak a véletlen sodort ide… bármi is legyen itt-léted oka, kívánom, hogy időtöltésed legyen jó minálunk, találj hasznos és érdekes információkra, s remélem, hamarosan a virtuális valóságon túl a való életben is találkozol majd azokkal, akikről ez az oldal szól: az észak-alföldi cserkészekkel!

Látogatásodhoz, cserkészszokás szerint kívánok


Jó munkát!

Turányi Szilárd cst. (43.)

kerületi elnök

Hírek

Bemutatkozás

A IX. Észak-Alföldi Cserkészkerület a Magyar Cserkészszövetség Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében működő és alakuló csapatait fogja össze. A kerület azonban sokkal több, mint egy szervezeti egység. A IX. Cserkészkerület egy közösség!

S hogy hol jelenik meg a mi közösségünk?

A kerület programjain, mikor kiscserkészeink maszatos mosollyal kézműveskednek.

Mikor cserkészeink elszántan fogják a métaütőt a kerületi métabajnokságon, s összpontosítanak, hogy hozzájárulhassanak csapatuk reményteli győzelméhez. Mikor kószáink sátor nélkül töltenek el egy éjszakát a vadonban, s az erdő éjszakai csendjében valaki egy halk népdalt dúdol.

Mikor vándoraink egy sikeres egyetemi vizsga után a Cserkészklubban egy társasozással ünnepelnek!

Mikor a KÖFOT-on a VK-s élményekről éjszakába nyúlóan tudunk még évek múltán is beszélgetni!

Mikor a küldöttgyűlés nem csak a hivatalos ügyekről szól, hanem a parancsnokok jóízűen beszélgetnek egymással közös dolgainkról, de saját magukról is!

Ez mind, és még ennél sokkal több a kerület!