Tevékenységünk

Kerületünk a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén lévő cserkészcsapatok munkáját koordinálja és támogatja.

- vezetőképzés szervezésével
- csapatok szakmai, mószertani, pedagógiai támogatásával
- programszervezéssel
- koordinációval

Kerületünk állandó programjai:

KÖFOT - Kerületi Őrsvezetői Fórum és Továbbképzés

Minden év októberében szervezzük ezt a programot a kerület őrsvezetőinek, mely egy találkozó, lehetőség a feltöltődésre és továbbképzés is egyben.


II-IX. Kerületi Vezetői Találkozó

A II. Észak-Magyarországi Cserkészkerülettel közösen szervezzük ezt a programot, általában novemberben. Egyik évben a II., másik évben a IX. Cserkészkerület a házigazda.
A program a felnőtt vezetők összejövetele, kikapcsolódásukat és továbbképzésüket szolgálja.


Kerületi Farsang

Mindig más cserkészcsapat szervezi a hétvégét, ahol kicsik és nagyok gyűlnek össze, hogy közösen ápolják a farsang hagyományát, és érezzék jól magukat. Általában táncház is szerepel a programok között. Jelmez kötelező!


'48-as számháború

Március 15. körül a kerület csapatai cserkészesen emlékeznek meg a forradalom és szabadságharc évfordulájáról: egy nagy számháborúval. A programot mindig más cserkészcsapat látja vendégül.


KENYÍR - azaz Kerületi Nyíregyházi Cserkész Sportnap

Pünkösd szombatján összegyűlünk Nyíregyházán, a Sóstói erdőben, hogy együtt sportoljunk, játsszunk. 2015 óta pünkösdi király és királyné választás is megtörténik. A vetélkedők sorozatán legjobbnak bizonyuló pünkösdi királyi pár a következő pünkösdig minden kerületi programon ingyen vehet részt - így nem babra megy a játék! Természetesen ezzel is a régi magyar hagyományt szeretnénk feleleveníteni (hiszen a pünkösdi király egy évig ingyen ihatott és ehetett a csárdában).

Eddigi pünkösdi királyok és királynék a IX. Cserkészkerületben:

2015:    Turányi Szilárd (43.) és Baski Virág (43.)