Vezetőképzés

A kerületi képzések felügyelete a kerületi vezetőképzési szakvezető feladata.

 

Információért a képzésekkel, jelentkezéssel kapcsolatban hozzá, vagy az adott képzés vezetőjéhez (az ő neve és elérhetősége az adott képzés meghirdetésénél található) lehet fordulni:

 

Bolló Balázs csst.

Kerületi vezetőképző szakvezető

 

Elérhetőség:

grundovvk[at]gmail.com

 

Kerületünk több képzést is szervez:

 

Alapképzés (legördülő menü)

Az Alapképzés (AK) egy bevezető, ismeretterjesztő képzés olyan felnőtteknek, akik kevés ismerettel rendelkeznek a cserkészetről, de érdeklődnek és első kézből szeretnének többet megtudni mozgalmunkról.

Jelenleg nem zajlik alapképzés a kerületben.

 

Őrsvezető Vezetőképzés

Az őrsvezetőképzés egy őrs, azaz kiscsoport vezetéséhez szükséges kompetenciák és ismeretek megszerzéséhez szükséges vezetőképzés. Kerületünk kétféle őrsvezetőképzést szervez: Grund Őrsvezetőképzés (8-11. osztályosok részére) és Felnőtt Őrsvezetőképzés

 

Grund ŐVVK
A Grund ŐVVK a magyar cserkészetben tizenéves fiataloknak szóló vezetőképzés, mely során a jelöltek egy őrs vezetéséhez szükséges ismeretet és kompetenciákat, készségeket sajátítják el.A IX. Cserkészkerületben két őrsvezetőképző tábor volt a ’90-es években. Ezek után, sajnálatos módon egy jókora szünet következett.
2012-ben Bedekovics Péter munkássága nyomán elindult a kerületi ŐVVK újjászervezése, és ennek eredményeként 2013 őszén meg is hirdettük a IX. Cserkészkerületi Grund Hársleveles Őrsvezetőképzést.

A Grund saját honlapját itt érheted el.

 

Felnőtt ŐVVK

A FŐVVK olyan vezetőképzés, mely az alapozóképzés tudására épülve készíti fel a résztvevőket az őrsvezetésre, illetve a felnőtt vezetővé válásra.

Kerületünkben eddig egy évfolyam végzett 2015/2016-ban.

Végzettek névsora:

Dobosné Kiss Ágnes (1998.)

Kopasz Gábor (alakuló, Egyek)

Kulcsár Ilona (992.)

Makleit Zsolt (961.)

Pethőné Nagy Zsuzsanna (1998.)

Széles Zsolt (43.)

Tarcsai Katalin (43.)

Varga Orsolya (43.)

 

Őrsvezető továbbképzés

Minden vezetőnek szüksége van folytonos tanulásra, tapasztalatcserére, és kikapcsolódásra is! Erre szolgál a Kerületi Őrsvezetői Fórum és Továbbképzés!

A KÖFOT minden évben októberben kerül megrendezésre. Szeptember közepétől érdemes figyelni a híreket a meghirdetés kapcsán!

 

További képzések

 

A fenti képzések mind kerületünk gondozásában működnek. Ezeken felül a Magyar Cserkészszövetség központi képzéseket is indít (Kiscserkészőrsvezető Képzés, Segédtisztképzés, Csapatparancsnokképzés, Cserkésztisztképzés).

 

Ezekről a Szövetség honlapján tájékozódhattok!